Meny

Kulturvandring med Ragnar Nøklebye - Arkitektur i Hønefoss

Torsdag 1. juni arrangerte ByLab sin 3. Kulturvandring, denne gang med Ragnar Nøklebye. Dagens tema var Arkitektur i Hønefoss og for noen bygninger vi har😊
Vi startet inne på ByLab med kaffe og den velkjente Ringerikskringlen fra Bymisjonen og foredrag av Ragnar. Som tidligere rektor og lærer er han dyktig til å snakke og med et tema han er spesielt interessert i, ble det veldig interessant.
Vi fikk en innføring i de forskjellige stilepoker og når han hektet disse opp mot konkrete bygninger i Hønefoss, så ble det veldig levende.
Etter foredraget ruslet vi ut i byen, hvor vi fikk se mange av de eksemplene han hadde snakket om inne. Ekstra bonus var det at han også kunne fortelle om de forskjellige familiene, som hadde bodd i disse husene.
Disse kulturvandringene er med på å bygge opp under stoltheten til byen vår og bevisstheten til vår egen historie. Hønefoss – Kulturbyen ved fossen - har så mye fint – når vi bare blir gjort oppmerksom på det.
Dette var en veldig hyggelig og interessant kveld og vi håper at dette kan gjøres om igjen.
Vi minner om neste kulturvandring, som skal være 30. august kl. 18.00 med start på ByLab. Denne gangen har vi fått vår lokalhistoriker Per Stubbraaten til å snakke om Norsia. Han har vokst opp på Norsia og har mange gode historier og inngående kjennskap til området.