Meny

Tjenester

Side Image

Nytt tilbud i Hønefoss - JordmorJane

En god fødsel starter allerede i svangerskapet!
Jane Andersen har vært jordmor i 15 år og hun brenner for yrket sitt. Nå starter hun et nytt tilbud for gravide i Hønefoss.

"Jeg slutter aldri å bli fasinert over fødselsarbeid og den styrke kvinner har i seg når de er gravide. Selv om enkelte gruer seg, er spente eller har andre bekymringer i graviditeten: fødselsomsorgen i Norge bygges ned og ikke opp, og dette ønsker jeg å bidra til at endres i distriktet vårt."

"Det bør være et minstekrav at den gravide har fagfolk som har tid og erfaring til å lytte, og tilrettelegge svangerskap og fødsel sammen med de.
Ved å gi god oppfølging i svangerskapet til den gravide og pappa/partner/medmor, legger man en trygg og god grunnmur til også tiden etter fødsel. God omsorg og oppfølging i svangerskapet er en viktig investering også for barseltiden og for den nye familien, feks for forebygging av barsel depresjon etc."


Jeg brenner veldig for dette arbeidet,  og føler meg utrolig priviligert som nå kan jobbe enda mer intensivt med dette for de gravide i Ringeriksdistriktet! 

Jordmoryrket er vidstrakt, fra prevensjonsveiledning til hjemmebesøk etter fødsel. Derfor starter jeg også med celleprøver, spiralinnsett og p-stav etter sommeren, i nye, flotte lokaler i Fønixgården midt på Søndre Torv!