Meny

Fengselshagen

Midt i byen, vis a vis Kuben kjøpesenter ligger det gamle, ærverdige Fengselet - tidligere Hønefoss hjelpefengsel. Det var fengsel her helt frem til Ringerike kretsfengsel stod ferdig i 1997. 
 
I forbindelse med Hønefoss bys 150-årsjubileum i 2002, kjøpte Ringerike Sparebank eiendommen og gjorde den om til en stiftelse, Ringerikes Sparebanks Kulturstiftelse. Banken ønsket å gjøre det gamle fengselet til en folkegave. Bygningene ble restaurert, og deler av det gamle fengselet brukes i dag som utstillingsgalleri og konsertlokale. Oversikt over hva som skjer i Fengselet finner du her! Det er også mulig for publikum å komme innom å titte på fengselscellene og rettsalen som faktisk var i bruk helt til 1997. I dag inneholder Fengselet også restauranten Brasserie Fengselet, som serverer nydelig lunsj og middag. 

Innenfor gjerdet til Fengselet er det nå et trivelig parkområde som er åpent for alle, den gamle luftegården har uteservering om sommeren. Her holdes det også konserter i sommersesongen. Fengselshagen ligger som en grønn lunge midt i Hønefoss sentrum. Her kan man slå seg ned på en benk i solen. Hagen er åpen for alle. Det er bare å nyte!

I Fengselshagen finner du utstillingen «Byen vår - tilbakeblikk». En hyggelig mimrestund for de som har levd en stund og gøy for de yngre å se hvordan byen vår har endret seg. Utstillingen er åpen alle dager, hele døgnet og er helt gratis.
Oversikt over hva som skjer på huset her!