Meny
Foto: Linn Marie Hallum

Søndre park

Søndre park er en grønn oase som ligger rett innenfor Fosseparken, kun et steinkast fra Hønefoss sentrum. Parken er en populær rekreasjons- og friluftspark og er kjent for sin vakre beliggenhet langs elven og flotte turmuligheter.
 
Parken har et variert tilbud for aktiviteter, inkludert fiske i elven, turstier, benker og bord for piknik, og en stor plen for ulike aktiviteter, trening, lek, konserter etc.

Parken er kjent for å være vertskap for en rekke arrangementer gjennom året, inkludert konserter, festivaler, utendørs kino og andre kulturelle aktiviteter.

Søndre park har vært en viktig del av Hønefoss' historie og kultur i mange år. Parken har gjennomgått flere oppgraderinger og forbedringer de siste årene og er nå en moderne og velutstyrt park som tiltrekker seg både lokale innbyggere og besøkende fra andre steder.

I parken finner du også Nordens plass, som er et symbolsk uttrykk for vennskap og samhold mellom byer og kommuner i Norden. Initiativet til å etablere plassen kommer fra Foreningen Norden på Ringerike. Plassen vil fungere som et møtested og et symbol på det nordiske samarbeidet, det er satt opp et skilt som peker i retning av vennskapsbyene Skagaströnd (Island), Lohja (Finland), Växjö (Sverige) og Aabenraa (Danmark), samt avstanden til disse byene fra Hønefoss.